Black Friday Herr 2017

author Boomerang   1 год. назад
65 views

0 Like   0 Dislike

Geparden Kimani venter unger - følg henne live her!

Hunngeparden Kimani venter unger i disse dager. Følg henne live fra gepardhuset her i Dyreparken. Fødselen er forventet å skje når som helst i dagene fremover. Vi kommer til å sende live i flere uker fremover. Her er noe av det dere kan glede dere til: - Fødselen, hvor mange unger kommer, tror dere? - Ungene dier hos mor - Ungene tar sine første skritt - Ungene åpner øynene og starter å utforske - Ungene skal slippes ut for første gang Kimani og Kito Kimani er seks år gammel og kommer fra en dyrepark i Portugal. Kito, som Kimani parret seg med tidligere i høst, ble født i en dyrepark i Sverige på julaften 2012. Det har bare skjedd én gang før at gepard har født unger i Norge. Det var i 2016 da Kimani fødte unger her i Dyreparken. Det ble da født 5 unger, hvorav ett dessverre var dødfødt. De fire gjenværende ungene har levd opp til voksne individer, og i dag har vi to hunner igjen av dette kullet, da de to andre, to hanner, ble sendt til Jerusalem Zoo i Israel i august 2018. Kito var faren også til dette kullet. Dyreparkens geparder er en del av et internasjonalt bevaringsprogram. Det er et ønske fra bevaringsprogrammet for geparder at Kimani skal få unger. Geparder føder normalt 3-4 unger, men kan i enkelte tilfeller få opptil åtte. Vi er spente på hvor mange unger det kommer denne gangen. Geparder går gravide i ca 95 dager. Fakta om geparder Geparden er verdens raskeste pattedyr og kan komme opp i en hastighet på 112 km/t. For 100 år siden fantes det rundt 100.000 geparder i Afrika og Asia. I dag er det bare rundt 10.000 individer i Afrika og noen få i Iran. Jakt, ødeleggelse av leveområder og konkurranse mellom husdyr og gepardens naturlige byttedyr er de viktigste grunnene til nedgangen. Fakta om gepardunger Ved fødselen veier gepardunger mellom 150 og 400 gram og er helt hjelpeløse. Øynene åpnes først etter 4 - 11 dager. Moren tar seg av ungene alene, uten hjelp fra hannen, det er også hun som lærer dem å jakte. I naturen er gepardunger et lett bytte for løver og hyener, og kun 5 prosent overlever til de klarer seg på egenhånd. Ungene drikker melk i tre til seks måneder og holder sammen med moren i opptil halvannet år. Utryddingstruet Geparden er i dag klassifisert som sårbar på IUCNs rødliste. Derfor er geparden en del av et internasjonalt bevaringsprogram, som Dyreparken ble en del av i 2014, da vi mottok fire gepardhanner fra Borås djurpark i Sverige, Kito, Asante, Kasi og Kero. I september 2015 ankom hunngeparden Kimani fra Nürnberg i Tyskland. Målet var nå at hun skulle finne seg en make blant de fire hannene. Hunngeparder tar nemlig ikke hvem som helst, og derfor var det lurt at hun kunne ha noen å velge imellom. Heldigvis var det en av de tre brødrene som falt i Kimanis smak. Geparder er kjent for å være vanskelig å få avl på, derfor er gepardfødsler er ganske uvanlig i dyreparker.

Boomerang Black Friday 2016

Bli medlem idag för att ta del av ett exklusivt erbjudande!

Boomerang Fall/Winter 2014

Boomerang presents "Weekend Hideaway" for Fall/Winter 2014. This video was done when we did the shooting of the Boomerang Fall/Winter 2014 campaign. The location is Små Dalarö in the archipelago outside Stockholm in Sweden. Photographer: Kalle Gustafsson/Sara Bille. Models: Barbara De Creddo/Oscar Spendrup. Music: Ida Lindberg.

Boomerang Spring/Summer 2014

Boomerang presents "Archipelago Stories" for Spring/Summer 2014. This video was done when we did the shooting of the Boomerang Spring/Summer 2014 Campaign. The location is Sandhamn in the archipelago outside Stockholm in Sweden. Photograher: Kalle Gustafsson/Sara Bille. Music: Ida Lindberg.

Boomerang - Fall/Winter 2013

Boomerang presents "A weekend in the Fjords". This video was done when we did the shooting of the Fall/Winter 2013 campaign. The location is Solvorn along the beautiful Sognefjord in Norway.

Bli medlem i Boomerang Friends för att ta del av erbjudandet.
http://www.boomerangstore.se/black-friday/?___store=se

Comments for video: